که به مناسبت 25 نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان در سازمان دفاع از قربانیان خشونت برگزار شد.
نسرین مصفا، مدیر ملی طرح گروهی ارتقای حقوق بشر و دسترسی بیشتر به عدالت بهعنوان یکی از سخنرانان این همایش گفت: بخش عظیمی از خشونتها در خانواده رخ میدهد، این خشونتها که شامل کتک زدن، دشنام و ناسزاگویی، شکنجه دادن، زجرهای عاطفی و روانی است، حقوق بشر را نقض میکند.
مصفا تصریح کرد: برای کنترل و حذف خشونت علیه زنان نیازمند سیاستگذاریهای مناسب برای آموزش خانوادهها، حمایت از محل کار، تدوین قوانین و رهایی از ترس هستیم.
او به طرح گروهی ارتقای حقوق بشر و دسترسی بیشتر به عدالت اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح که از سال گذشته در کشور آغاز شده گامی برای کنترل و پیشگیری از خشونت است.
مصفا اظهار کرد: براساس این طرح، گروهی از کارشناسان سازمان دفاع از قربانیان خشونت و روانشناسان به شهرهای مختلف کشور سفر میکنند و با برگزاری کارگاههای مختلف به مردم در زمینه کنترل و پیشگیری از خشونت در نهاد خانواده آموزش میدهند.
اشرف بروجردی، عضو هیات علمی پژوهشگاه مطالعات انسانی و فرهنگی در همایش «خشونت و جنسیت در نهاد خانواده» الگوی خشونت خانگی را متاثر از فرهنگ جامعه، آموزههای درون خانواده و شخصیت فرد دانست و گفت: براساس آموزههای راستین اسلامی، نحوه تعاملات اجتماعی براساس رحمت است، نه برخورد.
بروجردی افزود: تکرار کلمه «برخورد خواهد شد»، در اخبار و رسانهها بهویژه رسانه ملی، انتقالدهنده و شکلدهنده فرهنگ خشونت است.
وی تصریح کرد: تامین امنیت جامعه در گروی تامین آرامش افراد و تامین نیازهای مختلف اقتصادی، فرهنگی و امنیت آنان است.
برخی روشها و برخوردهایی که در جامعه برای تامین امنیت اجتماعی اعمال میشود، ممکن است در یک مقطع زمانی جامعه را خاموش و آرام نگه دارد، اما در واقع سبب التهاب جامعه میشود.
وی با اشاره به نقش بسیار مهم ادبیات و فرهنگ در وضعیت خشونت در جامعه اظهار کرد: ساختار فرهنگی جامعه نمیتواند منفک از سایر نهادها نظیر نقش آموزش و پرورش، صدا و سیما و رسانهها در شکلگیری باورهای فرهنگی باشد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه مطالعات انسانی و فرهنگی با اشاره به آسیبهایی که به کودکان در اثر خشونتهای خانگی وارد میشود، خاطرنشان کرد: براساس مطالعات انجامشده 67 درصد شکنجهها و آزارهای جسمی به فرزندان از سوی پدر خانواده و سختترین نوع این شکنجهها (58 درصد) از سوی مادران وارد شده است.
باید در ساختارهای فرهنگی جامعه بازنگری کنیم، آموزشها و تعالیم کلاسیک و آگاهیبخشی رسانهها باید بهگونهای باشد که برای افراد خانواده، زمینه ایجاد ا تعامل و تفاهم را ایجاد کند.